Новини

Новини

Направи добро!

По случай наближаващите Коледни празници група ученици от 12-ти клас и техни приятели организират кампания за набиране на дарения за хора в крайна нужда на територията на община Белово. Приемат се дарения от всякакъв вид – дрехи, обувки, дълготрайни хранителни продукти, а така също и финансови средства за закупуване на други хранителни продукти.

Нека си спомним, че светът се крепи на добротворчеството, благотворителността и съпричастието! Молим всички, които имат възможност, да помогнат! Така ще стоплим нечие сърце!

Даренията се събират в НЧ „Св.Св. Кирил и Методий“-1927 г., гр. Белово, всяка сряда и всеки петък от 15.00 до 18.00 часа и от 9.00 до 14.00 ч през почивните дни.

Краен срок за предаване на даренията – 20 декември, 2020 година.

За повече информация: Emailsttephania66@gmail.com;

Тел: 0893072888


Седмокласниците на СУ „Александър Иванов –Чапай” гр.Белово, с класни ръководители Силвия Дамянчова и Десислава Искрова отбелязаха 1-ви ноември – Деня на народните будители с тържество, с което поздравиха своите съвременни будители – учителите от СУ,,Ал. Иванов- Чапай,, гр. Белово. Честит празник !

„Детско полицейско управление“ – така се нарича националната превантивна програма,която на 20 октомври 2020 г. стартира в СУ „Александър Иванов-Чапай“ – гр.Белово.

Директора на СУ „Александър Иванов-Чапай“ -г-жа Спаска Кузманова и гл. инспектор Стефан Божилов-началник на РУ на МВР гр.Септември подписаха споразумение за партньорство и си размениха специален плакет в знак на бъдещо сътрудничество.

В „Детско полицейско управление“ на доброволен принцип са включени 25 ученици от V „абв“ клас на СУ „Александър Иванов-Чапай“ – гр.Белово с ръководители Наташа Вучкова -ИДПС при РУ на МВР -гр.Септември и Вера Паничарова – педагогически съветник в СУ „Александър Иванов-Чапай“ – гр.Белово.

По време на тържествената церемония доброволците положиха клетва да помагат на полицията за по- добър ред и сигурност в страната.

Те получиха светлоотразителни жилетки с логото на управлението.

На официалното и откриване присъстваха: гл. инспектор Лъчезар Павлов-началник управление „Полиция“ гр.Белово,

ст. инспектор Мария Панайотова-ОД на МВР гр.Пазарджик-областен координатор по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“,ст. инспектор Борислав Биволарски-началник група „Охранителна полиция“-гр.Септември,мл. експерт Лъчезар Лазаров-командир на отделение РУ на МВР гр.Септември,инспектор Валентин Ичев-полицейски инспектор пътен контрол,инж. Костадин Варев-кмет на община Белово,Васил Савов-зам. кмет на община Белово,Стефан Якимов-председател на общински съвет Белово,Мария Спасова-представител на ТП „Държавно горско стопанство Белово“,отец Николай и родители.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи.Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиални класове.

Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; на долекарска помощ; здраве,етика и право и други,децата да получат съответните умения.

В обучителния процес ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“, психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от БЧК,БТС и други партньори.

Цели се ранна превенция сред подрастващите,утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната,създаване на навици за безопасно поведение, изграждане на гражданска позиция и повишаване на доверието в полицията.

Успех на малките полицаи!

Откриване на новата учебна 2020/2021 година

Скъпи ученици,

Уважаеми родители,

Уведомяваме Ви, че тържественото откриване на новата учебна 2020/2021 година ще бъде на 15.септември 2020г. от 9:30 часа в училищния двор на СУ „Александър Иванов – Чапай”, гр. Белово.

Разписанието на автобусите по направления на 15.09.2020г. ще бъде както следва:

НАСЕЛЕНО МЯСТО

ЧАС

с. Габровица

7:55

с.Сестримо

8:55

с.Момина клисура

9:00

с.Дъбравите

8:05

с.Малко Белово

9:00

с.Голямо Белово

8:25

с.Варвара

8:40

с.Симеоновец

8:45

с.Семчиново

8:50

с.Ветрен

8:40

с.Аканджиево

8:45

с.Мененкьово

8:50

План за организация и готовност за реакция при разболял се в СУ “ Александър Иванов – Чапай“ >>На 25.06.2020г. зрелостниците на СУ” Александър Иванов – Чапай”, гр.Белово получиха своите дипломи. На този важен и така вълнуващ за тях ден присъстваха кметът на община Белово – инж. Костадин Варев и председателя на Общински съвет Белово – г-н Стефан Якимов. Кметът на общината и председателя на общинския съвет поздравиха дванадесетокласниците с успешното завършване, въпреки нестандартната учебна година, и им пожелаха да следват мечтите си и да се реализират успешно в живота. Всички абитуриенти получиха поздравителни адреси и подарък от председателя на общинския съвет в град Белово и от кмета на общината. Дипломите на всеки един от завършващите средното си образование ученици бяха връчени от директора на училището г-жа Спаска Кузманова.

ТЪРЖЕСТВЕНО ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИТЕ НА ВИПУСК 2020

Списък на учениците записани в първи клас за учебната 2020/ 2021 година >>

Поздравление по случай 24 Май- виж повече >>

Поздравителен адрес по случай 24 Май от Община Белово – виж повече>>

Поздравление на началника на РУО-Пазарджик по случай 24 Май- виж повече >>

Уважаеми учители, родители и ученици,
със Заповед № РД – 01-124/ 13.03.2020г. на Министър на Здравеопазването, че се въвеждат противоепидемични мерки до 29.03.2020 г. , като се преустановяват учебните занятия и всички извънкласни мероприятия. Учителите ще провеждат обучения от разстояние, моля родителите и учениците за пълно съдействие и коректност при провеждане на занятията. Учителите ще се свържат с учениците си.
Директор : Сп. Кузманова

Учениците от СУ „Александър Иванов -Чапай“ отбелязаха 142-та годишнина от Oсвобождението на България.  

Отбелязване на 147- годишнина от обесването на Васил Левски.

СЪОБЩЕНИЕ
Уважаеми родители и ученици,
Грипната ваканция се удължава
до 07.02.2020 г. включително.
Учебните занятия се възобновяват на 10.02.2020 г.
/понеделник/.

От ръководството

Коледно тържество в СУ “ Александър Иванов – Чапай „

Симона Петракова и Димитър Кермеджиев, ученици от IV“б“ клас, получиха своите награди за участие в Националните номинации “ Най – големият малък приятел на животните и природата“ /категория еко-художник/. Рисунките на децата бяха на изложба в Народното събрание през юни месец.  

Откриване на учебната 2019/2020 година

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми дами и господа, уважаеми учители,

родители и ученици,

Тържественото откриване на учебната

2019-2020 година ще се проведе от 9:30 часа на

16.09.2019 година в двора на СУ „ Александър Иванов- Чапай”, гр. Белово

Автобусите ще тръгват по направления:

от Габровица – 8:30 ч.

от Сестримо – 8:50 ч.

от Момина Клисура – 9:00 ч.

от Голямо Белово – 8:30 ч.

от Дъбравите – 8:10 ч.

от Варвара – 8:40 часа – Малко Белово – 8:55 ч.

от Ветрен – 8:40 часа – Аканджиево – 8:50 ч.

Мененкьово – 9:00ч.

Автобуси за връщане в 11: 30 ч. по всички направления

От ръководството

ВНИМАНИЕ!!! ВНИМАНИЕ!!!

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ ,

В СУ”Ал.Иванов – Чапай” се получи писмо от ДА „Безопасност на движението по пътищата, в което се изразява тревога от относно зачестилите случаи на тежки ПТП.

Темата за пътната безопасност е обща отговорност на обществото.Затова апелираме към Вас,нека всички да проявяваме повече толерантност и разум на пътя.

Искаме да засилим вниманието Ви като родители и водачи на автомобили с няколко ключови послания:

 • Намалете скоростта
 • Не предприемайте рискови изпреварвания
 • Тръгвайте на път отпочинали.Когато почуствате умора ,спрете докато се почувствате по-добре
 • Тези от Вас ,които са мотоциклетисти да спазват правилата за движение.Останалите водачи да проявяват толерантност към тях по време на движение.
 • Пресичайте само на обозначените места като винаги се уверявайте ,че превозното средства има време да спре.
 • Не давайте управлението на превозните средства на неправоспособни лица.
 • Обезопасете децата си в колата и винаги им давайте пример с поведението си.

ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА СУ”АЛ..ИВАНОВ – ЧАПАЙ”

На 27.06.2019 година Сдружение “ Хайдути “ проведе час по родолюбие в СУ “ Александър Иванов – Чапай “ гр. Белово

ТЪРЖЕСТВЕНО ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИТЕ НА ВИПУСК 2019

 

VI- то място на републиканско първенство мини волейбол, момчета

На 31 май бе проведено тържествено награждаване на най –добрите ученици във военизираните игри, които се провеждат за осма поредна година. Областното състезание по военно – приложни дисциплини е организирано от Военно окръжие II степен съвместно с Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва „Ген. Полк. Кимон Георгиев – Пазарджик . Състезанието е под патронажа на областния управител Стефан Мирев . Учениците от СУ „ Александър Иванов –Чапай” гр. Белово се представиха блестящо и са победители във всички дисциплини.

Отборен победител е СУ „ Александър Иванов –Чапай” гр. Белово

Индивидуално първо място -Мирослав Савов СУ „ Александър Иванов –Чапай” гр. Белово.

Отборен победител е СУ „ Александър Иванов –Чапай” гр. Белово

Индивидуално първо място -Мирослав Савов СУ „ Александър Иванов –Чапай” гр. Белово.

Зам.-министър Павлов присъства на честването на 24 май в град Белово

Заместник –министърът на младежта и спорта Николай Павлов посети град Белово по повод честването на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май и

75 годишния юбилей на СУ Александър Иванов –Чапай .

Зам. Министъра поздрави всички граждани на Белово по случай двойния празник в града. „Всяко време има своите герои. Такива някога са били светите братя Кирил и Методий , а днес това сте вие-младите хора . Вие сте надежда за нашето утре . Всички ние вярваме във вас”,каза той . Павлов поздрави всички учители за това, че са избрали просветната мисия за своя професия и се грижат за образованието , възпитанието и бъдещото развитие на идните поколения и пожела на учениците да бъдат любознателни , да откриват нови хоризонти , но и да пазят българските традиции и култура.

Ръководството на СУ Александър Иванов –Чапай показва своята училищна сграда на зам. Министъра и го запозна със спортните успехи на учениците .

На събитието присъстваха кметът на Община Белово инж. Костадин Варев, Даниела Малешкова –народен представител , областният управител Стефан Мирев , Пенка Нанева –старши експерт ОСО- РУО Пазарджик, бивши и настоящи учители , ученици , приятели и граждани .

 

Юбилеен концерт на СУ “ Александър Иванов – Чапай “ гр. Белово
75 – ГОДИНИ В РИТЪМА НА ВРЕМЕТО!
ПОМНИМ МИНАЛОТО, ГРАДИМ НАСТОЯЩЕТО, ОТГОВОРНИ СМЕ ЗА БЪДЕЩЕТО!

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл
възрожденския си дух през годините, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник!
Това е денят на буквите, на просветата, на духа!

С празнична програма и много настроение премина празника и в Средно училище „Александър Иванов – Чапай „ гр. Белово.

Спортен празник в СУ “ Александър Иванов – Чапай “

Първо място за V-a клас в областния финал на проекта „Народните будители и Аз“

Тържество за випуск 2019г. “ Последен ден в училище“

Отново победа за  СУ „Александър Иванов-Чапай“ в състезанието „Народните будители и Аз“

Учениците от V „а“  клас спечелиха 1-во място на полуфинал !!!

9 МАЙ – ДЕН НА ПОБЕДАТА И ДЕН НА ЕВРОПА

По традиция и тази година по случай Деня на Европа се проведе Ден на ученическото самоуправление в  СУ „ Александър Иванов – Чапай „и Общинска администрация-Белово.

 

12 „Б“ – Покана за бал

Празник на буквите I „б“ клас г-жа Нонева и г-жа Петракиева

Отборът на СУ „Александър Иванов – Чапай“, гр. Белово се класира на 2-ро място в Националното ученическо състезание „Природата – наш дом „
Ръководител: Г-жа Ангелина Арабаджийска
Трето място за рисунка в първа възрастова група в НС “ Природата – наш дом „
за Димитър Кокаланов – III „а“ клас

Благотворителен концерт – IV „а“ КЛАС

„ЧАСТИЦА ЩЕДРОСТ, НО С ОБИЧ ЗА ДА ПРЕБЪДЕ ! „

75 ГОДИНИ

СУАлександър Иванов Чапай”

Във връзка със 75-годишния юбилей, училището организира Великденски базар. На него ще се предлагат кулинарни изделия, картички, сувенири, яйца, украса и всичко свързано с Великденските празници. Изделията са изработени от ученици, учители и служители на училището!

Базарът ще се проведе от 22 до 25 Април 2019г.

във Форума на училището.

Обява за набирането на предложения за доставка на плодове и зеленчуци по схема “ Училищен плод“ и мляко и млечни продукти по схема „Училищно мляко“- виж повече/ изтегли >>

Бинарен урок по Физика и Биология
с ученици от VII „б“ и IX „а „клас
на тема: “ Окото като оптичен уред “
Преподаватели : Соня Паничарова и Парашкева Котева

ДО

Г-ЖА Спаска Кузманова

ДИРЕКТОР НА СУ «АЛ. ИВАНОВ-ЧАПАЙ»

ГР.БЕЛОВО, УЛ. «Т. КАБЛЕШКОВ» №2

ПОЗДРАВИТЕЛНО ПИСМО

Уважаема госпожо Кузманова,

За нас е чест и удоволствие да Ви поздравим за отличното представяне на Вашия ученик Ангел Цветанов Шотев по време на международен младежки обмен между Младежките водни парламенти на Република България и Република Франция, по тематичното направление „Нови предизвикателства пред Скарп – Шелдската равнина“ през периода 31.03.2019 – 05.04. 2019 година.

Това е принос на ръководеното от Вас учебно заведение за популяризиране дейностите на Българския младежки воден парламент извън границите на нашата република. Училището превръща децата в съвестни граждани, а екологичното образование стимулира тяхната любознателност и формира отговорност и грижа за околната среда и устойчивото ѝ развитие.

Позволете ни да изразим нашето уважение, благодарност и признание за работата на ръководителя на екоклуба във Вашето училище – г-жа Ели Караиванова за знанията и уменията, които е възпитала у своите ученици към проблемите на природата и нейното опазване.

Бъдете здрави и нека бъдещето Ви донесе още много поводи за радост, удовлетворение и гордост, нека Вашите ученици бъдат активни посланици на политиките по опазване на околната среда!

С уважение:

Ръководители на българската младежка делегация във Франция-2019:

 г-жа Еленка Ковачка,  Зам.Директор на 39 „СУ Петър Динеков”,гр. София

г-жа Антония Ангелова, главен учител в ОУ „Й. Йовков” гр. Каварна

08.04.2019

В училище ученолюбиви на сцената талантливи

Фестивал с участието на учениците от

СУ „ Александър Иванов -Чапай „ гр. Белово

На 29 март 2019г., на сцената на НЧ „ Кирил и Методий” в

гр. Белово, се проведе традиционен пролетен фестивал с участието на всички ученици от 1 до 12 клас. Всеки клас се изяви поотделно , а за най – добрите журито и организаторите бяха подготвили награди.

Открит урок II “ А“ клас

/ г-жа Мария Генова /

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ I „А“ КЛАС

/Г-ЖА АРАБАДЖИЙСКА И Г-ЖА ШОПОВА/

22 МАРТ СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДАТА

Открит урок по Български език в XII „а“ клас
/ г-жа Мария Хаджийска /

Днес ученици и учители тържествено отбелязаха националния празник – 3 март.
Във форумът на училището се проведоха два музикално – поетични рецитала с учениците от трети и десети клас.

Във връзка с празника в двора на историческия музей гр. Белово се откри изложба на ученически рисунки спечелили награди в общинския конкурс за рисунка посветен на 3 март.

 

По традиция учениците от СУ “ Александър Иванов – Чапай “ рано сутринта на 1 март закичиха учители и ученици с мартеници за здраве.

На 27 февруари, 2019 година, ученици – отличници в учението, от СУ „Александър Иванов – Чапай” – гр. Белово, посетиха Народното събрание на Република България по личната покана на г-жа Цвета Караянчева – председател на законодателната институция. Те се запознаха с историята на Народното събрание, присъстваха на живо на заседание на народните представители. Техни гидове в разходката из сградата бяха депутатите Даниела Малешкова и Евгени Будинов.

Учениците разбраха, че връзката между народните избраници и младите хора е тясна, защото регулярно има дни на отворените врати, а в клуба за отдих често се излагат творби на ученици и студенти.

Проведена бе среща разговор с председателката на институцията – г-жа Цвета Караянчева. В непринуден разговор тя сподели личния си опит като депутат, обнадежди и вдъхнови младите хора, като им каза да не се предават, да не страхуват да плуват в дълбоките води на живота, да вярват в себе си и своите успехи.

146 ГОДИНИ ОТ ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Уважаеми ученици,

По предписание на РЗИ Пазарджик е обявена грипна ваканция от 21. 01.2019 г. до 23. 01. 2019 г. включително . Учебните занятия се възстановяват на 24. 01. 2019 г.  /четвъртък /.

                       От ръководството

Отбелязване на 1 ноември – Ден на народните будители в СУ „Александър Иванов- Чапай“

Национална седмица на четенето в СУ „Александър Иванов – Чапай“, гр. Белово.

Инициативите за ученици в гимназиален етап: проект за любима книга и гостуване на Андрей Генов – кариерен консултант, който прочете разказа „Сляпата Вайша“ на Г. Господинов.

Светът на приказките : 1 „а” и 1 „б” клас

Посещение на училищната библиотека и четене на любима приказка.

Най-добър разказвач – VI a клас

Верижно четене – V „б” клас

Най-добър четец V а” клас

Национална седмица на четенето-„Четящият гост“ III клас

Състезание по правопис VII клас

74 години от гибелта на патрона на училището Александър Иванов-Чапай

 

Откриване на новата учебна година в СУ „Александър Иванов – Чапай“, гр. Белово  

Информация относно откриване на учебната 2018/ 2019 година – виж повече >>

ОТКРИТ УРОК  XI  „а“  КЛАС 
 /Г-ЖА ХАДЖИЙСКА/
П.К.Яворов
Интерпретация на стихотворението „Маска“
Открит урок II“а“ и   II“в“  клас 
 /г-жа Бончева и г-жа Добрева /

Празник на буквите 1 „а“ клас с класен ръководител госпожа Мария Генова

Празник на буквите 1 „б“ клас с класен ръководител Вергиния Бакалова

22 март Световен ден на водата

Спектакъл по повод Освобождението на България
/ VI  “ a“ клас и г-жа Пиперова /
140 години от Освобождението на България ! 
 / IV „а“  И   IV „б“ клас  г-жа Дочевска и г-жа Пенова /

Тържествено отбелязване на 145 години от гибелта на Васил Левски 

БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС

Училищното ръководство на СУ „Александър Иванов – Чапай” – гр. Белово, изказва своята огромна благодарност за щедрото дарение от над 100 книги – учебно-помощна и справочна литература, към училищната библиотека, направено от г-жа Гергана Дочевска – ст.учител в начален етап.

Ръка, която дар дарява, никога не обеднява

Открит урок  II „в“ клас
/г-жа Паева и г-жа Добрева /

Състезание „Народните будители – познати и непознати“


10.10.2017г. – ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА  СРЕДНО УЧИЛИЩЕ  „АЛЕКСАНДЪР ИВАНОВ – ЧАПАЙ“ !

Откриване на новата учебна година в СУ „Александър Иванов – Чапай“ гр. Белово !
                                                    /15.09.2017г./


План за учебната 2015-2016год. на културно масовата дейност на библиотеката при СУ „Александър Иванов – Чапай” гр. Белово >>

Меморандум за сътрудничество между Югозападен университет “ Неофит Рилски“ гр. Благоевград и СУ “ Александър Иванов- Чапай“ гр. Белово >>

Договор за сътрудничество между Висше транспортно училище “ Тодор Каблешков“ гр. София и СУ “ Александър Иванов- Чапай“ гр. Белово >>

Бал на випуск – 2017 г.

Тържество за випуск 2017г. “ Последен ден в училище“

Победа за V „б“ клас  от  СУ “ Александър Иванов – Чапай“ срещу VI клас   ОУ „Климент Охридски “ гр. Пазарджик 
/Проект “ Народните будители и Аз „/

Ден на ученическото самоуправление  !

Покана

Уважаеми родители и ученици,

Ръководството на СУ „Александър Иванов – Чапай

гр. Белово

Ви кани на 03.05.2017г.

на

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

Ще имате възможност :

 • Да се запознаете с новата професия „Икономист”

 • Да получите информация за план – прием 2017-2018г.

 • Да разгледате класните стаи и МТБ на училището

 • Да усетите атмосферата на учебно-възпитателния процес

 • Да се докоснете до вълненията и емоциите на нашите ученици

Представяне на методическа подкрепа на учители по математика, ИТ и ЧЕО, преподаващи в прогимназиален етап

Представяне на методическа подкрепа на учители по математика, ИТ и ЧЕО, преподаващи в прогимназиален етап, чрез споделяне на добра педагогическа практика по Английски език и ИТ в пети клас на тема: „Project: My country” и “ Създаване и съхраняване на кратка презентация , съдържаща текст и изображения“ .
Специален гост на събитието бе г-жа Дора Дулчева – старши експерт от РУО Пазарджик.

За 3-та поредна година по повод 22 Април – Международният ден на Земята в СУ „Александър Иванов – Чапай“ се проведе Еко-модно-ревю.
Бяха представени 16 модела на дрехи от екологично чисти и рециклирани материали,които ще участват в Националния конкурс „ЗЕЛЕНАТА ПЛАНЕТА 2017“ – раздел „МОДА И ТРАДИЦИЯ“.

Модно ревю от рециклирани материали предизвика много усмивки и аплодисменти в СУ ”Александър Иванов-Чапай” в  Белово.

Поводът за дефилето с  нетрадиционните модели бе Денят на Земята, който всяка година се чества в целия свят на 22 април. „Цветя от живата планета” – под този наслов премина пък конкурсът за най-добре аранжиран букет. Учениците бяха подготвили изложба на предмети от рециклирани материали и презентация на членовете на ученическия воден парламент. Специални гости бяха експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите. Те представиха пред класовете видеоурок на тема „Опазване на въздуха“. Учениците – от най-малките до каките и батковците от горните класове засадиха храсти и цветя в градинката пред входа на училището ! 

Урок по родолюбие – 141г. от Априлското въстание !
/IV “ Б“ клас
г-жа  Петрунова и г-н Вацков/

Добра педагогическа практика на областно ниво на тема: „Елин Пелин – биография.

„По жътва“- жанр, сюжет и композиция

/ VII а клас и г-жа Пиперова /

Бинарен урок по литература и философия в 11 „а“ клас на тема:
 “ Пенчо Славейков – водач на българската модерна литература и поет на изстрадалата жизненост“
/ урок обобщение/

Открит урок по Физика – X “ А“ клас 

На 17.02.2017 г. /Петък/ от 12:30 часа – Възпоменателно шествие на учениците от СУ „Александър Иванов – Чапай“ по повод 144-та годишнина от обесването на Васил Левски

Учениците от IV клас отбелязват делото на Апостола на Свободата – Васил Левски

Коледна украса в СУ “ Александър Иванов – Чапай“

Коледно тържество на VIII A клас в СУ „Александър Иванов – Чапай“

Запалване на коледната елха в СУ „Александър Иванов – Чапай“

Участие на педагогическата колегия от СУ „Александър Иванов -Чапай“ в тържественото отчитане на VI то издание на проект „Народните будители и Аз“ и откриване на VII – то издание за 2016/2017г. под патронажа на Вице – президент Маргарита Попова.

Представяне на първата книга за Мария Сутич от авторката й Пенка Николова – РИМ Пазарджик, пред ученици с СУ „Ал. Иванов -Чапай“

Обобщен анализ на резултатите Б от чек листовете за безопасния път на първокласника “ От дома до училище и обратно“ – разгледай/ изтегли тук >>

Благодарствено писмо – разгледай/ изтегли тук >>

Награждаване на победителите в ХХІV Национален ученически конкурс на НК “Родолюбие” под надслов „Априлското въстание”- разгледайте публикацията във вестник “ Учителско дело“ тук >>

На 08.11.2016г. в Националния исторически музей се състоя тържественото награждаване на победителите в ХХІV Национален ученически конкурс на НК “Родолюбие” под надслов „Априлското въстание”.

Диана Стоянова Пергелова – ученичка от XII клас на СУ „Ал.Иванов – Чапай“ бе наградена за презентация. Като консултант при изработването на презентацията с награда беше отличена и г-жа Вера Паничарова – педагогически съветник. Наградите бяха връчени лично от г-жа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.

Покана за награждаване на Диана Стоянова Пергелова, 11 клас – успешно участие в Национален ученически конкурс под надслов “ Априлското въстание“ – изтегли/ виж поканата >>

Мария Дренкова ученичка в СУ “ Александър Иванов – Чапай“ получи I-ви сертификат от Кеймбридж

Ученици от Х клас на СУ „Александър Иванов – Чапай“, участваха в първо национално състезание „ANGLIA“ в гр. София, където получиха сертификат на ниво B2

Национална седмица на четенето в СУ“Александър Иванов -Чапай“, гр. Белово

10.10.2016г. Патронен празник на СУ „Александър Иванов- Чапай“

Ученици и учители от СУ “ Александър Иванав – Чапай“, гр. Белово отбелязаха Европейския ден без жертви на пътя !!!

Откриване на новата 2016-2017 учебна година в СУ „Александър Иванов – Чапай“, гр. Белово !!!

Протокол на комисия за разглеждане и класиране на подадени заявления за обявени свободни работни места – педагогически длъжности. – Разгледай тук >>

Обява за свободни места за ученици в СУ “ Александър Иванов-Чапай“ гр. Белово за учебната 2016/2017 година – Разгледай тук >>

Свободни места за ученици в СУ “ Александър Иванов-Чапай“ гр. Белово за учебната 2016/2017 година – Разгледай тук >>

Поздрави от Държавна Агенция за закрила на детето – Разгледай тук >>

Група отлични и изявени ученици от СУ „Ал. Иванов – Чапай“ гр. Белово, посетиха Европейския парламент в гр.Брюксел в отговор на любезната покана на Евродепутата господин Андрей Новаков. Тези часове преминали в разговори с г-н Андрей Новаков и емоциите, предизвикани от потапянето в работната среда на депутатите от 28 страни, ще останат незабравим спомен в паметта на учениците ни!

Сърдечно Ви благодарим господин Новаков!

В СУ “ Александър Иванов-Чапай“ гр. Белово, беше отбелязан тържествено 24 май – Ден на славянската писменост и култура !!!

19.05.2016 г.- Спортен празник

Учениците от II „А“ клас с класен ръководител Елена Арабаджийска и от IV „А“ клас с класен ръководител Катя Бончева, участници в проект „ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ“ в СУ „Ал. Иванов-Чапай“ към ЦОИДУЕМ, проведоха финално състезание, чрез което показаха знанията си от допълнителното обучение по български език и математика. Почетен гост и официален старт на състезанието направи господин Андрей Новаков – най-младият Евродепутат от ПП ГЕРБ . Сред официалните гости, уважили учениците, бяха господин Васил Савов – председател на Общински съвет град Белово, общ ественост, родители и учители. За отлично представяне в състезанието, участниците получиха награди от директора на училището.

По повод 22 април
Международният ден на Земята в двора на училището се проведе Еко-ревю. Участваха 15 модела направени от екологично чисти материали , които ще участват в Националния конкурс „Зелената планета 2016“

В СУ „Александър Иванов – Чапай” гр. Белово се проведоха различни дейности свързани с Международния ден на книгата и авторското право – 23 април !

На 18.04.2016г – понеделник се откри седмицата на четенето с рецитал по стихове на Христо Ботев.

На 19.04.2016г – вторник с учениците от Vб клас се проведе конкурс за най-много записани и прочетени пословици и поговорки посветени на знанието и книгата, а учениците от III-те класове проведоха състезание ”Обичаме да четем”.

В сряда на 20.04.2016г ученици представиха презентация за живота на Екзюпери и четоха откъси от творбата „Малкият принц”. Малките първокласници разказваха любими приказки, а четвъртокласниците четоха любими книжки в парка и отговаряха на въпроси свързани със съдържанието на прочетения текст.

На 21.04.2016г в четвъртък учители и ученици -творци представиха свое творчество, а петокласници рецитираха стихове от български поети. На малките второкласници се представи презентация „10 причини да чета”.

В петък на 22.04.2016г. учениците от Xб клас представиха драматизацията „Изворът на белоногата” от П.Славейков.

Национален конкурс „Водата – извор на живот“ гр. Бургас,
второ и трето място за учениците от СУ „Александър Иванов- Чапай“ гр. Белово !!!

Ученици и учители тържествено отбелязаха 138-та годишнина от Освобождението на България !